MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

Ismét ügyesek voltak a belvárosisok
2017.05.03

A Klímabarát Települések Szövetsége és Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája rajzpályázatán az élen végeztek a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola ügyes kezű és kreatív ötödikesei. I. helyezést ért el Banai Lili és Németh Liza 5.b osztályos tanulók, szintén I. díjat vehetett át Barczi Dorottya és László Kinga 5.b osztályos tanulók. II: helyezett lett Keszthelyi Kíra 5.a osztályos tanuló, III: helyezést ért el Paijcs Darja 5.a osztályos tanulók. A gyerekek munkáját Dörnyei Szilárdné segítette.

József Attila szavalóverseny

Április 11-én, a költészet napján 30. alkalommal rendezték meg Balatonszárszón a megyei József Attila szavalóversenyt. Ezen a versenyen iskolánkat képviselték a 6. a osztályból Perei Nóra és Szabó Zalán, a 7. a osztályból Balikó Dorina. A verseny neves zsűrije Szabó Zalánt 2. helyezése és Balikó Dorinát különdíja alapján továbbjuttatta a május 13-án megrendezésre kerülő "Regösök húrján" elnevezésű vers- és prózamondó regionális versenyre Nagyatádra.
Felkészítő tanár: Nyári Éva

2017. május 3-án adták át a díjakat a József Attila Általános Iskolában a JAMA matematikaverseny első három helyezettjének. A Dombóvári Belvárosi Általános Iskolából 8 tanuló nevezett a versenyre, közülük ketten vettek részt a hangulatos ünnepségen.
A 6. évfolyamon Király Zsófia 3. helyezett lett, felkészítő tanára dr. Ribáné Fülöp Erika.
7. évfolyamon Török Regina 3. helyezett lett, felkészítő tanára Markovits Edit.

27. alkalommal hirdették meg 8. évfolyamos diákok számára az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyt ebben a tanévben. A háromfordulós megmérettetés iskolai döntőjében elért eredménye alapján a közel 1200 induló közül Tolna megyéből 20, Dombóvárról 6 tanuló vehetett részt a megyei fordulóban. A diákoknak  összetett számolásos-, gondolkodtató teszt- és fizikatörténeti feladatokat kellett megoldaniuk. Szép eredmények születtek.
Általános iskolai kategóriában a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai jeleskedtek:
1. Szabó Bence Bálint
2. Perei Fedor
5. Hajdu János
Gimnáziumi kategóriában a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulói mérettettek meg:
2. Kőszegi Szabolcs
3. Kőszegi Gergő
7. Márton Norbert
Az országos lista alapján 38 általános iskolai és 35 gimnáziumi tanuló vehet részt a május 19-21. között Győrben megrendezésre kerülő országos döntőn, amelyre a teljesítményük alapján két belvárosis diáknak, Szabó Bence Bálintnak és Perei Fedornak sikerült bejutnia.
Az Illyés Gyula Gimnázium tanulóinak fizikatanára Tóth Sándor. A megmérettetésre Embersitsné Bóta Éva készítette fel a diákokat.

HÍREK id 4214
nézve 797

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

Ismét ügyesek voltak a belvárosisok

Ismét ügyesek voltak a belvárosisok

Ismét ügyesek voltak a belvárosisok

Ismét ügyesek voltak a belvárosisok

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum