MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

"Határtalanul Dombóvár Déván"
2017.03.27

"Határtalanul Dombóvár Déván"

2017. március 24-e és 27-e között a Határtalanul program keretein belül a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium harminchárom diákja társaságában Dévára látogattunk. Első nap az Arany János emlékév jegyében Gesztet és Nagyszalontát, Arany János életének kiemelkedő helyszíneit ismertük meg.
Másnap a történelemé volt a főszerep, Lippa és Déva várát fedeztük fel. Este a dévai fogadóiskola diákjaival ismerkedtünk, műveltségi vetélkedőt szerveztünk. A diákok remekül helytálltak.
A harmadik nap programja is rendkívül változatos volt, Marosillye, Vajdahunyad, Gyulafehérvár nevezetességeit tekinthettük meg. Vajdahunyad vára sokakat lenyűgözött. Este hagyományőrző táncházat rendeztek számunkra a dévai diákok.
Kirándulásunk utolsó napján a jövőbeli találkozás reményében búcsúztunk vendéglátóinktól. Még két helyszín volt hátra: a máriaradnai kegytemplom és Arad. Aradon a vértanúk emlékművénél készült kirándulásunk utolsó csoportképe. Az esti órákban egy tartalmas kirándulást követően, kulturális élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza Dombóvárra.

HÍREK id 4236
nézve 429

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

"Határtalanul Dombóvár Déván"

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum