MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

Hírek a Gimnáziumból
2018.02.18

Meglepetés ezüst az Országos Asztalitenisz Diákolimpia Döntőjében

Február 16-18. között immár második alkalommal Karcag adott otthont a "Magyarország Diákolimpia Bajnoka" kitüntető címért versengő egyéni, illetve leány- és fiúcsapatok megmérettetésének. Az idei évben a hivatalos versenyengedéllyel rendelkező, profi asztaliteniszezők is versenghettek a felsőoktatási többletpontokat jelentő dobogós helyekért.
A pénteki ünnepi megnyitót követően három napig a kaucsuké volt a főszerep a versenynek helyet adó városi sportcsarnokban, többnyire hatalmas érdeklődés mellett. Ahogy mondani szokás, egy gombostűt sem lehetett volna leejteni nem csak a nézőtéren, de a küzdőtéren sem. A sportág népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy az idei tanév során 269 csapat 3326 egyéni versenyző nevezett a bajnokságba, közülük kerültek ki a megyei győztesek, a karcagi finálé résztvevői.

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumot a Kőszegi Gergő (9.n), Kőszegi Szabolcs (9.n), Právics Dániel (6.n) fémjelezte trió képviselte. Sem a bonyolult lebonyolítási rendszer, sem a sorsolás nem kedvezett csapatunknak, de a fiúkat ez nem nagyon zavarta. A csoportmérkőzések során előbb a Dunaújváros csapatát verték 2-1 arányban, majd a Fertőd együttesét küldték haza 3-0-ás eredménnyel. A középdöntőben miskolci, a negyeddöntőben a tapolcai ellenfelet győzték le egyaránt 2-1-es szett aránnyal. Az elődöntőben a Nyíregyháza csapatának parancsoltak megálljt, szintén 2-1-re. A döntő már jutalomjátéknak számított, és sajnos a Szolnok ellen már estébe nyúlva és rettentő fáradtan versenyezve nem sikerült az újabb bravúr. A szolnoki csapat megérdemelten nyerte el az Országos Csapatbajnoki címet.
A csapat hatalmasat küzdve zsebelte be a II. helyezettnek járó medáliákat és vele együtt a +10 pontot, ami továbbtanulás esetén még nagyon sokat kamatozhat. A versenyzők felkészítésében elévülhetetlen érdemei voltak Kocsis Károlynak, neki és a versenyzőknek is gratulálunk!

HÍREK id 4336
nézve 564

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

Hírek a Gimnáziumból

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum