MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

Jöttek a törpék, lepkék, kormos macskák
2018.02.16

Jöjjenek a vidám maszkák,
törpék, lepkék, kormos macskák!

Február 16-án a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola aulájában a farsangon a hercegi pár parádés bevonulásának lehettünk tanúi. A 8.b és c osztályok tanulói - mint szépséges udvarhölgyek és lovagjaik - ünnepélyes zene kíséretében vezették őket bársonnyal borított trónszékükhöz. A 8.a tanulói már türelmetlenül várták, hogy a herceg megnyissa a farsangot, hisz ezt követően az ő nyitótáncuk, a már hagyománnyá vált palotás következett. Mint minden évben, most is fennkölt hangulatot teremtett a zene, a ruhák és frizurák, valamint a tánc összhangja. Valóban egy fejedelmi udvar báljában érezhették magukat a jelenlévők.
Ezt követően került sor az osztályok produkcióira, melyek egytől egyig nagy sikert arattak. A 6.a-sok egy év alatt Indiából egyenesen Oroszországba utaztak, hogy onnan is ellessék és a Kalinka dallamaira bemutassák nekünk a táncukat. Őket az 5.c-sek németórai forradalma követte - hiába minden, mégis a tanóra az tanóra. A 7.b néhány tanulója táncolva hetvenkedett. A 6.c-sek a Vadnyugat hőseiként cowboy-táncot roptak. Az 5.b-sek, mint szellemirtók a sár ellen megmutatták, hogy hogyan lesz a sárból tánc. A vicces jeleneteket elgondolkodtató pillanatok követték: az 5.a osztály Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk vígszínházi emlékeiből idézett fel néhány jelenetet. Őket a 6.b-s lányok és fiúk táncpárbaja követte. A produkciókat a 7.a műsora zárta, ők bebizonyították, hogy az ellentétek vonzzák egymást.
A farsangi alakoskodást követően a herceg megnyitotta a bált, ekkor került sor a szintén hagyománnyá vált keringőre a hercegi pár és az udvarhölgyek és kísérőik előadásában.
Néhány nyolcadikos szülő szemébe idén is könnyeket csalt, hogy "első bálozós" gyermekével keringőzhetett.
Ezután következett a mulatság, tombolasorsolás, bál szépe választás. Mint minden évben, most is nagyon jó hangulatban telt a délután.
Köszönet Nyári Éva tanárnőnek és Horváth Henrietta tanárnőnek, akik a palotást és a keringőt betanították! A szervezők a nyolcadik osztályos tanulók és osztályfőnökeik voltak, a bevétel a ballagási költségek terheit segíti enyhíteni. Minden támogatónak köszönjük a segítséget!
Támpa-Hella Ildikó

HÍREK id 4337
nézve 553

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

Jöttek a törpék, lepkék, kormos macskák

Jöttek a törpék, lepkék, kormos macskák

Jöttek a törpék, lepkék, kormos macskák

Jöttek a törpék, lepkék, kormos macskák

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum