MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából
2018.04.12

Április 6-8. között rendezték Nyíregyházán a XX. Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjét. A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát Szabó Zalán 7. a osztályos tanuló képviselte.
Szombat délelőtt a versenyzők teszt, számítási, mérési és fizikatörténeti feladatokat oldottak meg. A megmérettetést követően a diákok délután vadasparki látogatáson, este érdekes fizikakísérleti bemutatón vettek részt.
Jedlik korcsoportban Zalán III. díjban részesült, bronzéremmel térhetett haza.
Fizikatanára: Embersitsné Bóta Éva, aki a versenyre való felkészítést szívügyének tartja, ezért a különböző osztályokból maga köré gyűjti a tehetséges diákokat, és rendszeresen foglalkozik velük. A Dombóvári József Attila Általános Iskola érdeklődő fizikusai és a kisgimnazisták is visszajárnak szakköreire, felkészítő foglalkozásaira.
Szaktanárként nagyon alapos, precíz és pontos munkát végez és követel. Rendszeresen részt vesz szakmai továbbképzéseken, ahol a rá jellemző aprólékossággal záródolgozatokat, prezentációkat készít.
A tanárnő 14 éve készíti fel 3 dombóvári iskola tanulóit. Eddig 81 tanítványa jutott be a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőibe, 52 diákja kapott érmet, közülük bronzérmet 33-an, ezüstérmet 13-an, aranyérmet 6-an vehettek át.
Embersitsné Bóta Éva a fizika tehetségeinek gondozásában végzett elhivatott munkája elismeréséül a nyíregyházi fizikaverseny alapítójának emlékére létrehozott Jármezei-díjban részesült.

dr. Ribáné Fülöp Erika


Április 5-én Szekszárdon rendezték meg a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét. A diákok közlekedési teszt kitöltése után kerékpáros gyakorlati felkészültségükből adtak számot. Kiválóan teljesítettek a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.
Lányok
2. Furulyás Lilla 8.b
6. Somogyvári Kíra 8.b
Fiúk
2. Vati Marcell 7.a
Felkészítő tanáruk: Embersitsné Bóta Éva

Embersitsné Bóta

HÍREK id 4352
nézve 421

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum