MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából
2018.03.22

A víz világnapja a Belvárosiban

"A víz semmi, ha nem tudod mit jelent a hiánya." Ezzel a mondattal kezdődött Völgyi Bence 8.b osztályos tanuló bevezetője, mellyel megnyitotta március 22-én a műsort az iskola aulájában.
Ezután kiválóan sikerült az a mozgókép, amit Smetana Moldva című zeneművére hozott létre minden belvárosis gyerek. A több száz gyerek és pedagógus bemutatta, hogyan lesz a forrásból ér, majd csermely, mely táplálja a patakot, a folyót, ami folyammá duzzadva hömpölyög a tenger felé. A látványos mozgóképet Ockenfusz Enikő (Enci néni) tervezte meg és bonyolította le.
A jeles nap jegyében egész héten különböző rendezvényeket tartottak az iskolában, ezeket Somfalvi Józsefné (Ircsi néni) szervezte. A 6. évfolyamosok az Apáczai központi természettudományi laborban vízvizsgálatokat végeztek. A hetedikesek élvezetes előadáson vettek részt a tengerek élővilágáról, melyet Kertész Viktória amatőr búvár tartott. Az ötödikesek "vizes" plakátokat készítettek, melyeket az aulában a paravánokon kiállítottunk, a legjobbakat díjaztuk.
A nyolcadikosok a Vízműnél jártak, ahol a dombóvári ivóvíz származásáról és tisztításáról tájékozódtak, a vízkóstolón pedig négyféle ivóvizet minősítettek. Az ott tanultakból totót oldottak meg.
A hét összes rendezvénye sikeres és emlékezetes volt.

Somfalvi Józsefné

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola tanulói március idusán részt vettek a dalmandi jubileumi szavalóversenyen, melyen jelen volt Béres János Igazgató Úr is, aki 50 évvel ezelőtt megálmodta és útjára indította ezt a nemes megmérettetést.
Kovács Anna Nóra 1.a osztályos tanuló 1. helyezést, Kovács Dávid Zalán 4.a osztályos tanuló 2. helyezést, Perei Nóra Sára 7.a osztályos tanuló 1. helyezést ért el.
Felkészítő tanáraik: Balikóné Szabó Noémi, Szabóné Tóth Gabriella, Nyári Éva.

HÍREK id 4346
nézve 502

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából

Hírek a Belvárosi Általános Iskolából

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum