MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

Hírek a Gimnáziumból
2018.06.07

A Kalmár László Matematikaversenyen megyei 3. helyezést ért el Bozsits Zsófia, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 6.n osztályos diákja. A tanulót Király Gyuláné tanárnő készítette fel.
Május 25-én a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola szervezésében került megrendezésre az országos angol nyelvi verseny döntője, melyen kiválóan szerepeltek a dombóvári gimnázium diákjai. Az öt fordulóból álló megmérettetés döntőjébe az ország legnevesebb intézményeiből jutottak be diákok, akik itt magas fokú nyelvismeretről tettek tanúbizonyságot. A feladatok megoldása komplex nyelvtudást igényelt, a legnehezebbnek azok a feladványok bizonyultak, melyekhez a fordítókészséget is mozgósítani kellett. A rendkívül erős mezőnyben Pápai Fruzsina 11.n osztályos diák 5. helyezést ért el, osztálytársa, Németh Kristóf pedig 6. helyezett lett. A diákokat Kőváriné Misky Éva tanárnő készítette fel.

Szeged adott otthont május 26-án a Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjének. Ide azokat a diákokat hívták meg, akik a három beküldős fordulót követően első helyezést értek el a megyei írásbeli versenyen. A döntőben rendkívül ügyesen szerepelt Bagdán Mihály, az Illyés Gyula Gimnázium 5.n osztályos diákja, aki természetismeretből mindenkit maga mögé utasítva, megnyerte korosztálya versenyét. A tanulót Mázsár Anett tanárnő készítette fel.

Május 26-án rendezték meg Budapesten a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát - medencei döntőjét, ahol Szabó Gréta, az Illyés Gyula Gimnázium 5. n osztályos tanulója a rendkívül erős mezőnyben 8. helyezést ért el. A tanuló felkészítője Batka Ágnes tanárnő volt.
2018. május 26-27-én Győrben rendezték az Országos Atlétika Diákolimpiát. A versenyt remek körülmények között, a nemrégiben felújított Olimpiai sportparkban tartották. Az Illyés Gyula Gimnáziumból 3 egyéni versenyző és egy váltó csapat állt rajthoz. A szombati napon Göblyös Csenge (11.b) 100 m-es síkfutásban kiváló futással, 12,38-as eredménnyel a 4. helyen végzett. A nap záró számaként a 4x100 m-es váltó állt rajthoz, ahol a lányok hibátlan futással a 12. helyen kvalifikált csapatot a 7. helyre hozták fel. A csapat tagjai: Balogh Ágnes Réka (12.b), Simon Kati (11.b), Strijk Johanna (11.b), Göblyös Csenge. A második napon először Gáti Kornél (12.b) állt rajthoz 200 m-es síkfutásban, a 21. helyen végzett, majd Bíró Dávid (9.a) szintén ezen a távon csak a fiatalabbak versenyében 27. lett. A napot Göblyös Csenge zárta szintén 200 m-rel, aki az előző napi formáját megtartva, remek futással, nagyon szoros küzdelemben 7. lett. A diákok edzője Fazekas Gáspár és Tarr Imre.

HÍREK id 4381
nézve 562

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

Hírek a Gimnáziumból

Hírek a Gimnáziumból

Hírek a Gimnáziumból

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum